ГоловнаПолітика

Могильов: ухвалення закону про мови вкрай важливе для мешканців Криму

Більшість населення автономії - росіяни.

Могильов: ухвалення закону про мови вкрай важливе для мешканців Криму
Фото: http://donbass.ua

Голова Ради Міністрів Криму і лідер кримської організації Партії регіонів Анатолій Могильов вважає ухвалення Верховною Радою України закону про засади мовної політики вкрай важливим для жителів автономії.

Про це повідомила прес-служба кримської організації Партії регіонів.

"На території півострова мешкає не менш ніж 120 народів, і я щиро радий, що Партія регіонів домоглася ухвалення такого важливого для всіх кримчан рішення, - сказав Анатолій Могильов. - Закон про мови дає людям можливість не тільки думати, мріяти і розмовляти рідною мовою у своїх сім'ях, а й реалізовувати громадянські права".

За його словами, домігшись ухвалення закону, Партія регіонів виконала обіцянку, яку дала виборцям. "Опозиціонери намагалися під будь-яким приводом затягнути розгляд законопроекту, щоб Верховна Рада Україна діючого складу вже не змогла повернутися до ухвалення рішення. На щастя, їм це не вдалося. Голосування за законопроект відбулося в рамках закону", - вважає Анатолій Могильов.

У Криму мешкає близько 2 мільйонів осіб, при цьому більшість - росіяни. Кримські татари становлять близько 13% населення півострова.

Нагадаємо, лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк прогнозує скасування закону "Про засади державної мовної політики" парламентом 7-го скликання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram