ГоловнаПолітика

МЗС розраховує спростити візовий режим із ЄС до кінця місяця

Представник відомства обурений заявами в Європарламенті.

МЗС розраховує спростити візовий режим із ЄС до кінця місяця
Фото: news.zn.ua

Міністерство закордонних справ розраховує на підписання угоди про спрощений візовий режим з ЄС до кінця липня.

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

"Ми дуже розраховуємо до кінця цього місяця під час зустрічі міністрів закордонних справ країн Східного партнерства цю угоду підписати", - сказав він.

При цьому Волошина обурили заяви голови комітету Європарламенту із зовнішніх відносин Ельмара Брока, який вважає, що цю угоду не можна підписувати до завершення парламентських виборів в Україні.

"По суті, пан Брок цією заявою... продемонстрував справжнє обличчя, він показав, що він фактично пропонує боротися за демократію в Україні шляхом обмеження видачі віз тим, хто створює, власне, засади демократичних інститутів у нашій державі", - сказав він.

Волошин зазначив, що ця угода передусім стосується спрощення процедури отримання віз для представників громадських організацій, релігійних організацій і журналістів - саме тих, хто пропагує утвердження в Україні громадянського суспільства.

Нагадаємо, в лютому Кабінет Міністрів уніс до Верховної Ради законопроект про введення біометричних закордонних паспортів, які передбачають відбитки двох пальців, після чого парламент неодноразово включав до порядку денного цей законопроект, проте його так і не розглядали.

Спікер Володимир Литвин заявив, що Верховна Рада зволікає із прийняттям закону, що запровадив би біометричні паспорти, через наявний у парламенті конфлікт бізнес-інтересів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram