ГоловнаПолітика

Незалежна медіа-профспілка закликає Ландіка відкликати заяву проти LB.ua

На думку журналістів, Верховна Рада - це публічне місце, де депутат має працювати, а не займатися особистими справами.

Незалежна медіа-профспілка закликає Ландіка відкликати заяву проти LB.ua
Фото: http://vkurse.ua

Незалежна медіа-профспілка України закликає нардепа від Партії регіонів Володимира Ландіка відкликати з прокуратури свою заяву, в якій він просить порушити кримінальну справу проти журналістів LB.ua.

Про це повідомили в Комітеті незалежної медіа-профспілки.

На думку членів об'єднання, прокуратура, своєю чергою, повинна пояснити, чому почала розслідування тільки через вісім місяців після публікації, про яку йдеться в заяві Ландіка.

Профспілка звертає увагу прокуратури та депутата, що Верховна Рада - це публічне місце, де депутат має виконувати свою роботу, а не займатися особистими справами. Ландік відкрито демонстрував екран свого мобільного телефону журналістам, які уважно стежать за діями депутатів із балкону. Він не міг не розуміти, що його листування можуть прочитати, сфотографувати або зняти на відео.

НМПУ вважає, що фотожурналіст чесно виконував свої професійні обов'язки. Він побачив, як депутат намагається незаконно вплинути на інформаційне агентство, щоб захистити свого сина, який жорстоко побив дівчину. Зафіксувавши побачене, журналіст поширив цю інформацію, оскільки вона становить громадський інтерес.

Юридичне бюро профспілки готове захищати члена своєї організації фотографа LB.ua Макса Левіна і закликає журналістів-членів профспілки не залишатися осторонь і активно висвітлювати цей конфлікт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram