ГоловнаПолітика

У Німеччині виступили проти ізоляції України

Німецькі депутати вважають, що реформа юстиції може поліпшити відносини з ЄС.

У Німеччині виступили проти ізоляції України
Карл-Георг Вельманн
Фото: newsru.de

Блок Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу, який нині при владі, виступає проти ізоляції України.

Про це заявив член Бундестагу від ХДС/ХСС Карл-Георг Вельманн, відповідальний у владному блоці за зовнішню політику.

"Ізоляція України від Європи - неправильне рішення. Україна є частиною Європи, і ми повинні її підтримувати, щоб вона змогла йти тим шляхом, який вважає правильним", - зазначив Вельманн.

Німецький депутат підтримав думку про те, що українській системі юстиції необхідна реформа. Це, за його словами, зокрема, пішло б на користь економічним відносинам Києва і ЄС.

"Не може бути іноземних інвестицій без того, щоб будь-якій компанії було забезпечено дотримання її прав, а не вибіркове застосування правосуддя", - підкреслив він.

Вельманн нагадав, що ЄС і Україна завершили переговори про асоціацію.

"Ця угода має якнайшвидше набути чинності. ЄС має і надалі підтримувати український народ і процес демократизації в Україні", - вважає він.

Нагадаємо, раніше у ФРН багато політиків висловлювали думку про те, що слід припинити діалог з Україною з приводу її європейської інтеграції через масові порушення закону, серед яких - у справі колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram