ГоловнаПолітика

Литвин сподівається на підтримку Латвії в євроінтеграції України

Голова ВР запросив латвійських колег на парламентські вибори.

Литвин сподівається на підтримку Латвії в євроінтеграції України
Фото: segodnya.ua

Україна розраховує на підтримку Латвії в питанні імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це заявив спікер ВР Володимир Литвин сьогодні на зустрічі з головою Сейму Латвійської Республіки Солвітою Аболтінею, повідомили в прес-службі ВР.

Литвин високо оцінив рівень двосторонньої взаємодії в політичній, економічній і культурно-гуманітарній сферах, зазначивши, що українсько-латвійське партнерство має конструктивний характер.

Пані Аболтіня й собі зазначила, що Латвія зацікавлена в розширенні партнерських взаємин з Україною. При цьому вона зауважила, що українська громада є однією з найчисельніших у Латвії.

Голова ВР і голова Сейму висловилися за подальший розвиток парламентської складової українсько-латвійських взаємин на рівні комітетів і груп дружби. При цьому Литвин висловив переконання, що необхідно активізувати українсько-латвійську співпрацю на міжнародних парламентських форумах.

Керівник українського парламенту запросив голову Сейму відвідати Україну з офіційним візитом зручної для неї пори. Він також запросив латвійських колег узяти участь у парламентських виборах в Україні, які відбудуться в жовтні, в ролі спостерігачів.

При цьому Аболтіня зазначила, що європейські партнери України розраховують, що виборчий процес пройде демократично, відкритим і правовим способом.

Зауважимо, спікер Володимир Литвин перебуває в Латвії з офіційним візитом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram