ГоловнаПолітика

Лутковська висунула звинувачення своїй попередниці

Омбудсмен пообіцяла бути незалежною від політичних поглядів.

Лутковська висунула звинувачення своїй попередниці
Фото: obozrevatel.com

Український омбудсмен Валерія Лутковська звинуватила свою попередницю Карпачову в політизації посади уповноваженого ВР з прав людини.

Про це вона заявила в інтерв'ю українському виданню.

"Головна розбіжність або проблема, яка була привнесена в роботу омбудсмена, це те, що у нас ця посада стала політичною. Вона отримала політичний присмак", - зазначила Лутковська.

Водночас омбудсмен висловила сподівання, що в неї вийде бути незалежною і вона зможе побудувати співпрацю з парламентом не за політичними поглядами.

Також Лутковська виключила, що омбудсмен повинен бути обов'язково представником від опозиції. На її думку, основне завдання уповноваженого з прав людини професійно працювати над визначенням проблем та доносити це державним органам.

Нагадаємо, 24 квітня Валерію Лутковську обрали уповноваженим Верховної Ради з прав людини, а 27 квітня вона склала присягу у ВР. Лутковська змінила на посаді Ніну Карпачову, яка обіймала її з 1998 року.

Опозиція назвала призначення Лутковської незаконним, однак Вищий адміністративний суд не знайшов порушень в діях Верховної Ради під час ухвалення постанови про обрання Лутковської омбудсменом і залишив це рішення діючим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram