ГоловнаЕкономікаДержава

Хорошковський сподівається на перспективну співпрацю з ОЧЕС

Віце-прем'єр виступив на саміті в Стамбулі.

Хорошковський сподівається на перспективну співпрацю з ОЧЕС
Фото: http://donbass.ua

Україна вважає перспективною співпрацю в рамках Організації чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС).

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський на саміті ОЧЕС у Стамбулі (Туреччина).

"Україна оптимістично оцінює перспективи нашої співпраці", - сказав він.

При цьому Хорошковський висловив думку, що за 20 років існування ОЧЕС стала платформою для економічного співробітництва не тільки в регіоні, а й далеко поза його межами.

"Водночас ми повинні проаналізувати причини, чому ми не отримали конкретних результатів у вирішенні актуальних проблем. Я впевнений, що наші спільні зусилля дозволять нам відповісти на виклики сьогоднішнього і завтрашнього днів", - сказав перший віце-прем'єр.

Він також висловив задоволення у зв'язку зі зміцненням зв'язків між ОЧЕС і Організацією Об'єднаних Націй, а також з Європейським Союзом, надто після вступу до ЄС Румунії та Болгарії.

Хорошковський наголосив, що Україна завжди була одним з найбільших донорів бюджету організації, активним членом усіх її органів і налаштована на подальший розвиток співпраці.

Зокрема, за словами першого віце-прем'єра, Україна готова запропонувати новий проект у транспортній сфері, яким уже цікавилися не тільки країни-учасниці ОЧЕС, а й держави, які не входять в організацію.

Нагадаємо, ОЧЕС створили 1992 року для розвитку економічних відносин між країнами Чорноморського регіону, а також для боротьби з організованою злочинністю і тероризмом. Її членами є Албанія, Азербайджан, Вірменія, Болгарія, Греція, Грузія, Молдова, Румунія, Росія, Туреччина і Україна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram