ГоловнаПолітика

Європа пообіцяла Україні підтримку в обмін на розвиток демократії

ЄС затвердив нову програму "Східного партнерства".

Європа пообіцяла Україні підтримку в обмін на розвиток демократії
Фото: dpravda.org

Євросоюз затвердив нову програму з інтеграції та співпраці "Східного партнерства".

Про це повідомили в прес-службі Єврокомісії.

"Програма інтеграції та співпраці "Східного партнерства", яку затвердили у вівторок, 26 червня, спрямована на подальшу імплементацію завдань "Східного партнерства" і є складовою частиною оновленої політики ЄС у регіоні", - йдеться в повідомленні.

Програма розрахована на 2012-2013 роки і передбачає фінансування в обсязі 130 млн євро.

Головною її метою є розширення підтримки в проведенні інституційних реформ у країнах "Східного партнерства" з урахуванням прискорення їх політичної асоціації та економічної інтеграції до Європейського Союзу. Програма діятиме за принципом "більше за більше". "Що більшого прогресу країна досягне в проведенні внутрішніх реформ із розвитку демократії, прав людини та забезпечення верховенства права, то більшу підтримку вона отримає за цією програмою", - пояснили в Єврокомісії.

До програми ЄС щодо "Східного партнерства" входять 6 країн-партнерів: України, Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія і Молдова.

Нагадаємо, 24 травня Європейський парламент ухвалив чергову резолюцію щодо України, в якій закликав владу вирішити ситуацію з ув'язненими, засудженими з політичних мотивів, до початку виборчої кампанії.

Єврокомісар Штефан Фюле зазначив, що Угоду про асоціацію буде підписано тільки тоді, коли Україна перейде від слів до дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram