ГоловнаПолітика

Прокурори пояснили перенесення касації турботою про права Тимошенко

Щоб потім ніхто не зміг звинуватити прокуратуру в недотриманні норм закону.

Прокурори пояснили перенесення касації турботою про права Тимошенко
Фото: Макс Левин

Представниця держобвинувачення Оксана Дрогобицька заявила, що прокуратура не затягує процес розгляду касації Юлії Тимошенко, а навпаки, забезпечує реалізацію її прав.

"Ми жодним чином не затягуємо процес. Ми дотримуємося норми закону", - сказала Дрогобицька журналістам у вівторок, коментуючи звинувачення захисника екс-прем'єра, народного депутата Сергія Власенка в затягуванні процесу.

Держобвинувач підкреслила, що прокуратура не наполягає на участі Тимошенко у процесі, однак вважає, що екс-прем'єрці слід забезпечити реалізацію її права, щоб згодом ніхто не зміг звинуватити прокуратуру в тому, що не були виконані якісь норми закону.

Дрогобицька зазначила, що касацію розглянуть після висновку судмедекспертизи. "Предметом цього висновку буде інформація, чи може ця особа брати участь у судових засіданнях", - сказала вона, зазначивши, що до отримання таких відомостей касацію розглядати не можна.

Відповідаючи на питання про те, який висновок судмедекспертизи задовольнить прокурора, вона сказала: "Нас влаштує будь-який законний висновок судмедекспертизи про нинішній стан здоров'я Тимошенко".

Говорячи про те, що буде, якщо Тимошенко відмовиться брати участь у судовому засіданні, тоді як судмедекспертиза вкаже на можливість цього, прокурор сказала: "Якщо зможе брати участь і буде відмовлятися, тоді ухвалюватимемо законне рішення".

Як повідомляли, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ у вівторок переніс на 12 липня розгляд касації Тимошенко та її захисту на вирок у "газовій справі". За словами головуючого судді, касаційному суду необхідна інформація про стан здоров'я Тимошенко, яку зможе надати призначена судмедекспертиза.

Це вже друге перенесення слухання справи, раніше засідання переносили у зв'язку з необхідністю присутності екс-прем'єра на засіданні, а також для ознайомлення учасників процесу.

Власенко вважає, що перенесенням розгляду касаційної скарги його підзахисної на незаконність вироку в "газовій справі" влада намагається створити додаткові перешкоди для Тимошенко на шляху до звернення в ЄСПЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram