ГоловнаПолітика

Власенко: Янукович не хоче будь-якого рішення щодо касації

Тимошенко не чекатиме на рішення Вищого спецсуду для позову в ЄСПЛ.

Власенко: Янукович не хоче будь-якого рішення щодо касації
Фото: Макс Левин

Захист Юлії Тимошенко буде звертатися до Європейського суду незалежно від розгляду касаційної скарги в "газовій справі".

Про це на брифінгу заявив захисник екс-прем'єр-міністра Сергій Власенко, коментуючи чергове перенесення судового засідання на 12 липня, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Ми маємо досить доказів необґрунтованого і незаконного перенесення слухання справи. Тобто цей суд уже показав себе як упереджений, і є підстави говорити, що ми вичерпали всі можливості правового захисту Юлії Тимошенко в Україні у цій справі", - сказав він.

"Судді можуть переносити слухання протягом 10 років безпідставно, не ґрунтуючись на законі, але це не означає, що Юлія Володимирівна буде позбавлена можливості звертатися в європейський суд для захисту своїх прав", - наголосив Власенко.

Захисник також зазначив, що нинішні доводи прокурора про обов'язкову присутність Юлії Тимошенко були безпідставними, оскільки обов'язковою явка підсудної є тільки в суді першої інстанції, "а на касаційному розгляді це право окремої персони".

"Абсолютно зрозуміло, що Янукович не хоче отримати будь-яке рішення касаційного суду, яке повністю відкриє двері скарзі Юлії Тимошенко до Європейського суду і нівелює всі перепони до розгляду скарги 28 серпня 2012 року", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram