ГоловнаПолітика

Азаров нарахував в Україні 20 млн росіян

Прем'єру все одно, чи будуть говорити "на" або "в" Україні.

Азаров нарахував в Україні 20 млн росіян
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що в Україні проживає 20 млн росіян.

Про це він сказав в інтерв'ю Володимиру Познеру в його програмі "Познер" на російському Першому каналі.

"В Україні проживає понад 20 млн росіян. Як вони себе почувають? Напевно, так само, як і я. Я російська людина, 28 років живу в Україні. Звичайно, я вже себе відчуваю українцем, тобто громадянином України", - сказав Азаров.

Варто зазначити, що згідно з даними останнього перепису населення 2001 року, кількість росіян в Україні становила 8,334 млн осіб.

За його словами, в Радянському Союзі "каша варилася", люди мігрували в межах країни і ніхто не думав, де він народився і хто він за національністю.

"Ми були громадянами однієї країни, і було зовсім не просто усвідомити, що ти живеш зовсім в іншій країні", - сказав прем'єр.

Азаров підкреслив, що Росія залишається його Батьківщиною. Водночас він повідомив, що коли переїхав до Донецька з Росії, не думав, що колись не буде Радянського Союзу. "Мені це і в голову не могло прийти", - сказав Азаров.

Однак він вважає, що ніхто не ображається, "якщо говорити "на" або "в" Україні".

На питання, чи продовжує він вважати, що Україні знадобиться півстоліття, щоб стати стабільною європейською державою, Азаров відповів: "А ви думаєте по-іншому? Звичайно, це тривалий процес. Я знаю історію, процес подолання відсталості, не технічної, яку можна швидко подолати, але процес трансформації мислення, традицій, звичаїв, законодавчої бази та багато-багато іншого, з чого складається європейське суспільство. Це процес дуже тривалий і реактивний".

На думку Азарова, "суспільство чинить опір перетворенням і хоче залишитися таким, як зараз, як звикло, а змінити щось дуже складно, і реформи в Україні тривають з величезним опором".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram