ГоловнаПолітика

Тимошенко призначили судмедекспертизу

Суд хоче пересвідчитися в стані здоров'я екс-прем'єра.

Тимошенко призначили судмедекспертизу
Фото: http://vidomosti-ua.com

Київський райсуд Харкова призначив судмедекспертизу стану здоров'я екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Відповідну постанову прочитав на засіданні суду головуючий суддя Костянтин Садовський.

"У справі відсутні будь-які офіційні дані про стан здоров'я підсудної на даний час. Тому суд позбавлено можливості розглянути справу протягом розумного терміну, як це передбачено Європейською конвенцією з прав і свобод людини", - повідомив Садовський.

За його словами, через відсутність даних про стан здоров'я Тимошенко суд не має можливості ухвалити рішення про припинення провадження у кримінальній справі проти неї, яка розглядається, в разі наявності тяжкої тривалої хвороби у підсудної.

"Враховуючи, що вирішення цього питання вимагає спеціальних знань в області медицини, суд призначив у справі комісійну судово-медичну експертизу", - заявив Садовський.

Згідно з постановою суду, проведення експертизи доручено експертам Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи.

Суд доручив експертам встановити, чи страждає Тимошенко на які-небудь захворювання, якщо так, то чи є вони тяжкими і тривалими, чи може Тимошенко за станом здоров'я брати участь в судовому процесі, чи немає медичних протипоказань для цього.

Суд постановив провести експертизу шляхом медобстеження Тимошенко, а в разі відсутності такої можливості - на підставі наявної медичної документації.

Нагадаємо, сьогодні відбулося перше засідання суду у справі Тимошенко. Наступне слухання призначено на 10 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram