ГоловнаПолітика

Небезпека Євразійського союзу об'єднує Грузію й Україну, - міністр Вашадзе

Для Грузії важлива сильна, стабільна, квітуча Україна.

Небезпека Євразійського союзу об'єднує Грузію й Україну, - міністр Вашадзе
Фото: http://tbilisiwebinfo.wordpress.com

Грузію й Україну об'єднує спільна небезпека, яку становлять плани Росії зі створення "трансформованого СРСР" - Євразійського союзу.

Про це ZN.UA сказав міністр закордонних справ Грузії Григол Вашадзе.

За його словами, плануючи візит до Києва, він не озирався на європейських чиновників, багато з яких останніми місяцями ігнорують українське керівництво.

"Я зовсім не вагався, коли збирався їхати... Грузія орієнтована на ЄС. Як правило, наш зовнішньополітичний курс збігається з політикою Європейського Союзу та Сполучених Штатів. Але є відмінності. І наші партнери чудово про них знають", - наголосив грузинський міністр.

Він зазначив, що ці відмінності прозирають і в політиці щодо України: "Грузія, по-перше, має свої національні інтереси. По-друге, у нас стратегічний союз з Україною. По-третє, спільна історія. По-четверте, Грузія й Україна мають спільну небезпеку для нашого суверенітету, для нашої незалежності".

"Коли в Росії оголошуються плани створення Євразійського союзу (а люди, які про це говорять, як правило, звикли виконувати свої обіцянки), то всі прекрасно розуміють, що йдеться про трансформований Радянський Союз. Точніше про політичний і військовий аспекти цієї імперії, котра розпалася", - пояснив Вашадзе.

"Тому для Грузії сильна, стабільна, квітуча Україна - життєва необхідність", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram