ГоловнаПолітика

Тігіпко підтримав закон про мови

Але другої державної поки не потрібно, вважає віце-прем'єр.

Тігіпко підтримав закон про мови
Фото: Макс Левин

Віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко закликав не роздирати країну через мовне питання.

"Через мовне питання нам роздирати країну не можна. Ми повинні зробити так, щоб усі почувалися комфортно", - зазначив він.

За словами віце-прем'єр-міністра, законопроект "Про засади державної мовної політики" вже пройшов перше читання, і він дасть можливість розвиватися всім мовам тих народів, які живуть в Україні.

"Я вважаю, що ніякої самоізоляції у зв'язку з мовним питанням не повинно бути, тому що будь-яка самоізоляція, - це втрата економічного зростання, втрата економіки", - додав Тігіпко.

На думку міністра, керівництво країни має зробити так, "щоб усі люди, які говорять різними мовами і живуть в Україні, могли розвивати свою культуру, могли почуватися комфортно в своїй країні".

Він також заявив про неприпустимість ізоляції за мовною ознакою. "Відокремитися, зробити самоізоляцію країни, навіть виділяти одну мову - ту ж українську - не можна", - уточнив С. Тігіпко.

Як вважає міністр, сьогодні не треба вдаватися до введення двох національних мов. "Ми не підемо на те, щоб впроваджувати дві національні мови, бо це призведе до непотрібних розмов", - уточнив Тігіпко.

Відповідаючи на запитання про те, чи треба зараз вносити зміни в Конституцію, Тігіпко запропонував спершу затвердити Закон "Про засади державної мовної політики".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram