ГоловнаПолітика

Табачник погодився, що "Гаррі Поттера" не обов'язково вивчати в школі

У програму повернулися окремі твори Екзюпері, Вальтера Скотта, Вергілія і Гомера.

Табачник погодився, що "Гаррі Поттера" не обов'язково вивчати в школі
Фото: http://novostey.com

Міносвіти затвердило остаточний варіант програми зі світової літератури для 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Її буде введено з 1 вересня 2013 року. З остаточної версії нової програми викреслили сумнівні нововведення, як-от "Гаррі Поттер", утім учителі сподівалися на краще.

Свого часу проект цієї програми викликав бурхливі протести вчителів і вчених. Навіть на колегії МОНМС, де обговорювали оновлені програми з усіх предметів, проект зі світової літератури викликав найбільше запитань.

Незважаючи на те, що вчителі не вважають затверджений варіант програми якісним, проте, на їхню думку, він кращий за скандально відомий попередній. Під тиском громадськості з остаточного варіанту програми зникли деякі твори, які викликали найбільше суперечок: поезія Державіна, "Гаррі Поттер" і "Балада про прокурений вагон".

Однак у програму повернули деякі твори Екзюпері, Вальтера Скотта, Вергілія і Гомера. Реабілітація не торкнулася повісті Миколи Гоголя "Тарас Бульба".

Суттєвими недоліками програми залишаються невідповідності змісту деяких творів віку учнів, порушення зв'язку з програмами української літератури й історії. На думку вчителів, усе це призведе до того, що діти сприйматимуть тексти поверхово, без розуміння глибинної суті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram