ГоловнаПолітика

У Луценка підозрюють, що Євросуд вже все вирішив

Баганця дивує, що рішення у справі екс-голови МВС досі не оголосили.

У Луценка підозрюють, що Євросуд вже все вирішив
Фото: ukrgazeta.com

Зацікавлені особи, які хочуть, щоб екс-глава МВС Юрій Луценко перебував за ґратами, вплинули на Європейський суд з прав людини, тому досі немає рішення установи про законність арешту і утримання під вартою його підзахисного.

Таку думку висловив адвокат Луценка Олексій Баганець.

Захисник розповів, що на сьогодні йому не відомо, чи ухвалив Європейський суд з прав людини рішення у справі Юрія Луценка.

"Хоча я там участі не брав, але для мене дивно, чому досі немає рішення Європейського суду. Навіть закрадаються такі думки, що зацікавлені особи в тому, щоб Луценко сидів, там "порішали", як кажуть на "блатному" жаргоні. Я цього не стверджую, у мене немає доказів, але таке допускаю, що може навіть там вийшли на суд або клерків суду", - сказав адвокат.

Баганець нагадав, що слухання в Європейському суді проводилися відкриті, і це, на його думку, говорить про те, що суд перейнявся цією проблемою. "Склалося таке враження, що там з притягненням до кримінальної відповідальності Луценка є проблеми, тому пішли навіть на відкриті слухання, і разом з тим до сьогодні немає рішення. Для мене це дивно", - зазначив він.

За словами захисника, він був абсолютно впевнений у тому, що Європейський суд з прав людини оприлюднить рішення щодо Юрія Луценка в червні. "Я вважав, що протягом двох місяців вони повинні були оприлюднити. Тим більше це не був розгляд Європейським судом справи по суті, за всіма порушеннями прав Луценка, передбачених в Європейською конвенцією з прав людини, а справа слухалася тільки по одному факту - чи законно Луценко був заарештований і утримувався під вартою, чи ні", - сказав Баганець.

"Я впевнений на 100%, що там люди досвідчені в Європейському суді. І я переконаний, що рішення буде позитивним. Тому що дійсно порушили права Луценка ще до особистої недоторканності", - сказав він.

Нагадаємо, 27 лютого Печерський районний суд Києва засудив Луценка до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд визнав його винним у скоєнні злочинів, передбачених частиною 3 статті 365 (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) та частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.

Крім того, варто нагадати, що проти екс-глави МВС порушено ще одну кримінальну справу - за нецільове використання коштів під час святкування Дня міліції в палаці "Україна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram