ГоловнаПолітика

МЗС вимагає від поляків вибачень за образу українок

Дипломати побачили дискримінацію за етнічною ознакою, неприйнятну для будь-якої цивілізованої людини і для демократичного суспільства.

МЗС вимагає від поляків вибачень за образу українок
Фото: korrespondent.net

Міністерство закордонних справ вимагає вибачень від ведучих польської радіостанції Eska Rock Міхала Фігурського і Якуба Воєвудського за їхні образливі висловлювання про українок.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

Міністерство зазначає, що 12 червня в прямому ефірі однієї з розважальних програм ведучі некоректно й образливо висловлювалися на адресу українок.

МЗС вважає таку ситуацію проявом дискримінації за етнічною ознакою, неприйнятної для будь-якої цивілізованої людини і для демократичного суспільства.

Відомство вимагає публічних вибачень від авторів висловлювань і сподівається, що польська сторона вживе заходів, щоб адекватно відреагувати й не допустити таке в майбутньому.

Як повідомляли, під час одного з ефірів ведучий заявив, що після перемоги українців у матчі Євро-2012 проти Швеції він "повівся, як справжній поляк: викинув зі свого будинку українку". Інший, продовжуючи в тому самому дусі, заявив, що не заплатить за роботу українці, яка працює в нього. Крім того, один із них зазначив, що "зґвалтував би українку, яка працює в нього, якби вона була трохи красивішою". На що співрозмовник не менш "дотепно" відповів, що навіть не знає, яка на вигляд "його" українка, "оскільки вона постійно стоїть на колінах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram