ГоловнаПолітика

У БЮТ повідомили про усунення Радою останньої перешкоди для продажу землі

Відповідну поправку затвердили в незрозумілий для опозиції спосіб.

У БЮТ повідомили про усунення Радою останньої перешкоди для продажу землі
Фото: segodnya.ua

Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроект №10043 про розмежування земель державної та комунальної власності.

"За" відповідний проект закону проголосували 238 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

Як заявив нардеп від фракції БЮТ Сергій Соболєв, у цей закон перед затвердженням внесли поправку, "де прямо зазначено, що створюється земельний банк, якому передають усі землі, що їх далі перепродуватиме. Таким чином, ми потрапляємо в ситуацію, в якій фактично узаконено один із ключових актів із купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення".

За словами депутата, цю поправку не підтримав профільний комітет Верховної Ради, але в якийсь спосіб усе ж її внесли в законопроект.

На запитання про те, як це може бути в умовах продовженого мораторію, Соболєв зазначив: "Це зроблено з однією метою - мораторій продовжується щороку, а в разі його непродовження в нас були ще три запобіжники, які давали можливість його не почати, - це відсутність земельного банку, відсутність права передачі цих земель і відсутність земельного кадастру. Залишився останній запобіжник - це земельний банк, усі решта запобіжники знято. Якщо, не дай, Боже, не продовжується мораторій, автоматично всі статті закону, в тому числі і ця, набудуть чинності", - заявив Соболєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram