ГоловнаПолітика

Адвокат упевнений у виправданні Тимошенко вже у вівторок

Захист екс-прем'єра впевнений, що помилування не знадобиться.

Адвокат упевнений у виправданні Тимошенко вже у вівторок
Александр Плахотнюк
Фото: Макс Левин

Адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк прогнозує, що рішення щодо касації в "газовій справі" ухвалять 26 червня, і воно буде виправдувальним.

Про це він сказав на прес-конференції в четвер у Києві.

Адвокат висловив думку, що засідання в понеділок завершиться ухваленням рішення у справі.

"У 90% випадків Вищий спеціалізований суд із розгляду кримінальних і цивільних справ ухвалює рішення впродовж 25 хвилин", - заявив Плахотнюк.

Він також упевнений у виправдувальному вироку екс-прем'єру щодо "газової справи", що дасть змогу не вдаватися до питання про помилування.

"Юлія Володимирівна заявляла, що не звертатиметься із заявою про помилування до Януковича. Я поки наразі не хочу говорити про процес помилування, у нас є ще касаційна інстанція. Думаю, що обійдемося без помилування - буде ухвалено рішення про скасування вироку та закриття кримінальної справи", - сказав Плахотнюк.

Відповідаючи на запитання про те, який його прогноз щодо засідання Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ 26 червня, на якому розглядатимуть касацію на вирок у "газовій справі", Плахотнюк сказав: "Буде виправдання".

Окрім того, він вважає, що Тимошенко навряд буде присутня на цьому засіданні.

"Не уявляю собі розвитку подій, за якого було б можливою участь Тимошенко і 25-го на судовому засіданні в Харкові, і 26-го у Вищому спецсуді", - сказав він у четвер на прес-конференції в Києві.

Він нагадав, що Державна пенітенціарна служба заявила про те, що екс-прем'єра буде доставлено на судове засідання в Харків 25 червня, а Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ на минулому засіданні визнав за необхідне вислухати доводи Тимошенко, а для цього потрібна її присутність. Таким чином, за словами Плахотнюка, якщо екс-прем'єра буде доставлено на засідання до Харкова, то навряд вона зможе бути на засіданні Вищого спецсуду.

Крім того, адвокат зазначив, що Тимошенко раніше подавала заяву про те, щоб розглядали касацію без її участі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram