ГоловнаПолітика

Янукович: опозиція приєднається до Конституційної асамблеї після виборів

Президент закликає партії відмовитися від "політиканства".

Янукович: опозиція приєднається до Конституційної асамблеї після виборів
Фото: Макс Левин

Президент Віктор Янукович прогнозує, що представники опозиції приєднаються до роботи Конституційної асамблеї після виборів Верховної Ради.

Про це він сказав на першому засіданні асамблеї.

"Переконаний у тому, що пройдуть вибори, і до нас приєднаються нові політичні сили, опозиція, яка також візьме участь у формуванні основного закону нашої держави", - сказав Президент.

Водночас Янукович укотре зазначив, що під час розробки змін до Конституції необхідно уникати політизації.

"Я ще раз закликаю всі політичні сили відкинути надмірне політиканство, піднятися над вузькопартійними інтересами й не керуватися лише майбутніми парламентськими виборами, адже розвиток України має бути вищим пріоритетом для всіх політиків", - наголосив він.

Президент подякував усім, хто погодився взяти участь у роботі Конституційної асамблеї, зокрема колишнім президентам Леонідові Кравчуку, Леонідові Кучмі та Вікторові Ющенку, і висловив думку, що мудрість членів асамблеї дозволить розробити дійсно якісні зміни до Основного закону.

Зазначимо, голова Конституційної асамблеї Л. Кравчук зауважує, що членам асамблеї необхідно мінімізувати політизацію її роботи.

Депутати Ради, що входять у фракції "Блок Юлії Тимошенко-" Батьківщина" і блок "Наша Україна - Народна самооборона", наполягають на тому, що вони не мають наміру брати участь у роботі створеної Януковичем Конституційної асамблеї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram