ГоловнаПолітика

КВУ має намір ввести електронне голосування на виборах

За словами Черненка, в Україні існує "тотальна недовіра" до підрахунку голосів.

КВУ має намір ввести електронне голосування на виборах
Фото: www.ntm-tv.ru

Комітет виборців України вважає можливим використання системи електронного голосування вже на наступних виборах президента 2015 року.

Про це під час інтернет-конференції сказав голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко.

"Елементи електронного голосування вже можна вводити на майбутніх президентських виборах", - сказав Черненко.

Голова КВУ зазначив, що до електронного голосування потрібно прагнути, за ним майбутнє, але на виборах Ради восени 2012 року застосування цієї системи неможливе.

При цьому О. Черненко наголосив, що в Україні тотальна недовіра до чесності підрахунку голосів, навіть із використанням "захищених" бюлетенів, тому під час введення електронного голосування недовіру буде тільки збільшуватися.

За його словами, електронне голосування потрібно проводити паралельно з традиційним, щоб виборець сам вибирав прийнятну для себе систему голосування.

Нагадаємо, депутат від фракції БЮТ Олег Тищенко пропонує парламенту доручити Кабінету Міністрів до 1 серпня 2013 року розробити та подати на розгляд Ради державну програму впровадження системи електронного голосування на виборах і референдумах в Україні та відповідні проекти законів, необхідні для її реалізації.

У листопаді 2010 року міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що вважає передчасним введення електронної форми голосування на виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram