ГоловнаПолітика

Україна не виконуватиме рішення іноземного суду щодо Тимошенко, - Мін'юст

Ларинович говорить про зобов'язання перед державним суверенітетом.

Україна не виконуватиме рішення іноземного суду щодо Тимошенко, - Мін'юст
Фото: glavred.info

Україна не виконуватиме рішень іноземного суду, ухвалених щодо можливого позову екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

Про це журналістам після засідання Кабінету Міністрів України заявив міністр юстиції України Олександр Лавринович.

"Якщо хтось хоче судитися за кордоном, то це питання суверенітету, зокрема юридичного. І якщо, скажімо, громадяни Сингапуру почнуть подавати позови в українські суди, будуть з'ясовувати свої стосунки, я думаю, що у вас реакція буде прогнозована. Те, що пропонується, нічим не відрізняється", - сказав Лавринович.

На уточнювальне запитання, чи буде виконуватися в Україні рішення суду, Лавринович сказав: "Ні. Є питання державного суверенітету кожної держави, є питання юридичного суверенітету, є питання правових систем. У нас є зобов'язання виконувати лише ті рішення, які, за міжнародними договорами, конвенціями, держава взяла на себе зобов'язання виконувати".

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович в інтерв'ю агентству Bloomberg заявив, що злочини, в яких звинувачують екс-прем'єрку України Юлію Тимошенко, скоєно за її участі. Зі свого боку, захисник екс-прем'єр-міністра Сергій Власенко повідомив, що Тимошенко звернеться з позовом до судів інших країн у зв'язку зі звинуваченнями Президента на її адресу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram