ГоловнаПолітика

Тейшейра залишається послом в Україні до кінця літа, роз'яснили в ЄС

Відмова послові у візиті до Тимошенко виявилася безпідставною.

Тейшейра залишається послом в Україні до кінця літа, роз'яснили в ЄС
Фото: telegraf.by

Жозе Мануел Пінту Тейшейра виконуватиме свої обов'язки посла Євросоюзу в Україні до кінця літа.

"Представництво ЄС в Україні підтверджує, що посол Пінту Тейшейра продовжує виконувати свої обов'язки та повноваження. Термін його перебування на посаді спливе лише тоді, коли новий голова представництва, посол Ян Томбінський прибуде в Україну. Ця планова ротація очікується наприкінці літа", - йдеться в повідомленні прес-аташе Представництва ЄС в Україні Давида Стуліка.

"Отже, нещодавно опублікована в ЗМІ інформація про те, що мандат посла Пінту Тейшейри вже закінчився, не відповідає дійсності", - додав він.

Стулік нагадав, що Верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон опублікувала своє рішення про призначення нових голів представництв ЄС у різних країни 16 травня 2012 року. "Цими призначеннями були оголошені майбутні планові ротації, не маючи на увазі негайної зміни посад новопризначених послів ЄС", - наголосив прес-аташе представництва ЄС.

Як повідомляли, 17 червня Тейшейру не пустили до Юлії Тимошенко в лікарню.

"Місяць тому уряд сказав, що треба, щоб вона (Тимошенко) мене запросила. Вона запросила мене 15 травня, але востаннє вони мені сказали, що я вже не посол ЄС в Україні. Я ще тут, і я буду тут до вересня, тому я не розумію причини відмови", - сказав Тейшейра журналістам біля будівлі ЦКЛ №5.

Раніше Ештон своїм рішенням у рамках ротації повідомила про призначення Томбінського на посаду голови Представництва ЄС в Україні. Він змінить на цій посаді Тейшейру, який, своєю чергою, отримав призначення на аналогічну посаду в Кабо-Верде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram