ГоловнаПолітика

ПР поскаржилася в Генпрокуратуру на опозиціонерів

Партії не сподобалися висловлювання Фаріон і Яценюка з приводу російської мови.

ПР поскаржилася в Генпрокуратуру на опозиціонерів
Фото: Макс Левин

Партія регіонів звернулася до Генпрокуратури з проханням дати оцінку висловлюванням представників Об'єднаної опозиції з приводу російської мови.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, про це повідомив нардеп від Партії регіонів Вадим Колесніченко під час брифінгу в кулуарах Верховної Ради у вівторок.

Колесніченко навів приклади висловлювань про російську мову і про людей, що розмовляють нею, депутата Львівської обласної ради, узгодженого кандидата від опозиції Ірини Фаріон. "Вона сказала, що російська мова - це мова окупантів. Водночас вона ж 2010 року оголосила, що тих, хто не володіє українською мовою, обов'язково посадять. А це, не багато, не мало, 5 млн українців, для яких рідною мовою не є українська", - нагадав депутат.

"Узгоджений кандидат від Об'єднаної опозиції - це людина, яка говорить все те, за що відповідає вся Об'єднана опозиція. Це, по суті, стратегія і програма дій цієї політичної конфігурації", - зазначив політик.

Він також повідомив, що Фаріон заявляла: люди, які говорять російською мовою, ніколи не приймуть цінностей України. "Фактично вона закликала українців стати одержимими націоналізмом і помстою", - переконаний парламентар.

Депутат-регіонал також заявив, що "Фаріон, очевидно, працює спічрайтером у Арсенія Яценюка, який буквально оголосив війну всьому українському народу".

Цей бій нам не вдалося виграти. Програла Україна і українська держава. Але ми виграємо війну. Ми не дамо можливості ухвалити цей закон у другому читанні. Закону про другу російську мову в Україні не буде

— Арсеній Яценюк, лідер партії "Фронт Змін"

"Він заявив, що опозиція не дозволить ухвалити закон про мови в другому читанні і: "За нами буде перемога у війні". Так кому ж оголошують війну Фаріон, Яценюк, Кириленко?", - задається він питанням.

"Звичайно, на ці беззаконня ми не закриваємо очі, ми вже звернулися в Генпрокуратуру з проханням привести до тями таких діячів демократії. Але головне, до чого ми закликаємо, - до толерантності та поваги до всіх громадян, незалежно від їх етнічного походження та мовної приналежності. Мабуть, мова людиноненависництва, ворожнечі, ненависті - це мова Об'єднаної опозиції, мова Яценюка, Тягнибока, Фаріон і всіх тих, хто не бажає поважати людей, які говорять рідною мовою", - заявив Колесніченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram