ГоловнаСвіт

Берлусконі загрожує майже чотири роки в'язниці

Прокуратура висунула звинувачення у справі про фінансові махінації холдингу Mediaset.

Берлусконі загрожує майже чотири роки в'язниці
Фото: EPA/UPG

Прокуратура Італії попросила засудити екс-прем'єра Сильвіо Берлусконі до трьох років і восьми місяців тюремного ув'язнення у справі про фінансові махінації холдингу Mediaset, засновником якого він є.

Сторона звинувачення також вимагала засудити голову холдингу Mediaset Феделе Конфалоньєрі до чотирьох років в'язниці.

Нагадаємо, Берлусконі, Конфалоньєрі й інших членів керівництва Mediaset звинувачують у тому, що через офшори вони купували права на трансляцію іноземних фільмів і телепрограм, а потім продавали їх медіа-холдингу за заниженими цінами.

За такою схемою, згідно з даними звинувачення, протягом 1994-1999 років у американських компаній придбано прав на фільми і телепрограми на загальну суму 470 мільйонів євро.

Купівля прав на телетрансляцію через офшорні компанії за заниженими цінами, вважає сторона обвинувачення, дозволяла не тільки уникнути сплати податків, а й створити незаконні фонди, які використовували для фінансування політичних кампаній Берлусконі.

Зазначимо, екс-прем'єр й інші фігуранти справи Mediaset, яку із змінним успіхом розслідують уже декілька років, категорично заперечують свою провину. Наступне засідання суду у справі Mediaset призначено на 2 липня.

Італійські суди розглядають ще дві справи проти Берлусконі. Екс-прем'єра підозрюють у сексуальному зв'язку з неповнолітньою повією, а також у зловживанні владою та порушенні державної таємниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram