ГоловнаПолітика

У ЄС нагадали про умови підписання асоціації з Україною

Дипломат відкинув імовірність підписання угоди до виборів у ВР.

У ЄС нагадали про умови підписання асоціації з Україною
Фото: ng-club.org

Євросоюз чекає від України на рішення у справах проти колишніх членів уряду і на чесні вибори до Верховної Ради, аби укласти угоду про асоціацію.

Про це на засіданні комітету Європейського парламенту із закордонних справ сказав виконувач обов'язків директора департаменту Європи та Центральної Азії Гуннар Віганд.

"Таким чином те, чого ми очікуємо від України, щоб змусити цю угоду працювати - це конкретна, ефективна стратегія, як виправити ефект вибіркового правосуддя, включно зі справами Юлії Тимошенко й інших, і запобігти таким випадкам надалі. Друге - це провести парламентські вибори, як я казав, відповідно до міжнародних стандартів", - сказав він.

Віганд відкинув імовірність підписання угоди про асоціацію до виборів у Верховну Раду. Він також наголосив на необхідності проводити реформи, забезпечувати права людини й енергетичну безпеку.

"Україна також готова резюмувати серйозну дискусію щодо газотранспортної системи в контексті реформування "Нафтогазу". Успіх цієї ініціативи з модернізації газотранспортної системи України тісно пов'язаний з виконанням узгоджених умов реформ ГТС", - сказав він.

Віганд зазначив, що ЄС виступає за реформування Кримінального кодексу України в тісній співпраці і за консультацій з Радою Європи.

Нагадаємо, ЄС вважає кримінальні справи проти колишнього прем'єр-міністра, лідерки партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко й екс-міністра внутрішніх справ, неофіційного лідера партії "Народна Самооборона" Юрія Луценка головною перешкодою для укладення угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Угоду парафували наприкінці березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram