ГоловнаПолітика

Кожем'якін: Одарченко хотів стати лідером БЮТ

Але Кожем'якін заявив, що зараз вони з Одарченком "досягли взаєморозуміння".

Кожем'якін: Одарченко хотів стати лідером БЮТ
Фото: Дмитрий Неймырок

Лідер фракції БЮТ Андрій Кожем'якін припускає, що нардеп Юрій Одарченко хотів зайняти його місце.

Про це він заявив в ефірі "5 каналу", коментуючи інцидент, коли після розгляду "мовного" законопроекту Кожем'якін ставив на фракції питання про свою відставку.

"Спровокував це питання один із моїх заступників, пан Одарченко, і сказав мені, що "я б на вашому місці написав заяву". Він, напевно, розраховував, що дійсно почнеться підйом фракції, і вона вся загуде і затупотить ногами", - сказав депутат.

"Може, він захотів покерувати вже фракцією, може, він думає, що настав цей сигнал, що не спрацювали щодо закону. Але фракція мене підтримала, вона мені дала довіру. Не вийшло у тих, хто це хотів зробити", - додав Кожем'якін.

Водночас, Кожем'якін заявив, що зараз вони з Одарченком "досягли взаєморозуміння".

Нагадаємо, 5 червня Верховна Рада 234 голосами проголосувала за скандальний законопроект про регіональні мови. Тоді опозиція не змогла протидіяти його ухваленню. На засіданні фракції БЮТ-Б Кожем'якін поставив на голосування пропозицію про підтвердження його повноважень в якості керівника фракції, але абсолютна більшість фракції проголосувала за підтвердження його повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram