ГоловнаПолітика

США: Росія відправила із Севастополя в Сирію судно зі зброєю

Пентагон посилається на знімки з розвідувальних супутників.

США: Росія відправила із Севастополя в Сирію судно зі зброєю
"Николай Фильченков"
Фото: http://flot.sevastopol.info/

Згідно зі знімками з розвідувальних супутників, військово-транспортне судно, яке прямує в Сирію з вантажем зброї, спорядження та загоном морської піхоти, є російським кораблем "Микола Фільченков".

"Американська розвідка вважає, що Росія направила корабель для захисту свого пункту матеріально-технічного забезпечення ВМФ РФ у сирійському порту Тартус", - поінформували в суботу телеканал СNN представники Пентагону.

Повідомляють, що США уважно стежать за пересуванням російського військово-транспортного судна з вантажем зброї, спорядження та загоном морської піхоти.

У Пентагоні стверджують, що, згідно зі знімками з розвідувальних супутників, цим кораблем є "Микола Фільченков". Він почав завантажуватися в Севастополі ще 7 червня і зараз прямує в Тартус. Американські військові наразі не можуть сказати, скільки морських піхотинців на його борту.

За американськими даними, "Микола Фільченков" - великий корабель, який може перевозити до 1 700 тонн вантажу і 300 військовослужбовців.

Зазначимо, перед цим російські ЗМІ повідомили з посиланням на джерело в ЧФ РФ, що Росія не скеровувала кораблів Чорноморського флоту в Сирію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram