ГоловнаПолітика

Кравчук пояснить Януковичу небезпеку ухвалення закону про мови

За словами екс-президента, Партія регіонів повинна подати приклад компромісу, думаючи про спокій у суспільстві, єднання людей заради України.

Кравчук пояснить Януковичу небезпеку ухвалення закону про мови
Фото: Макс Левин

Екс-президент України Леонід Кравчук має намір звернутися до Президента Віктора Януковича з власними пропозиціями стосовно забезпечення компромісу в мовному питанні.

На цьому наголошує текст його звернення до політичних сил України.

"Передусім маю намір звернутися з цього питання до Президента України. Чому до Президента, а не в парламент? Зі спілкування з Віктором Федоровичем відчуваю, що він хоче вирішити мовну проблему конструктивно, в інтересах всього суспільства", - сказано в тексті звернення.

"Владна партія повинна подати приклад компромісу, думаючи про спокій у суспільстві, єднання людей заради України. Тому ще і ще раз наголошую - необхідно йти на компроміси, можливо, не дуже для мене приємні як україномовної людини, але такі, які вводять захисні механізми для української та забезпечать мовні права національних меншин", - вважає Кравчук.

За його словами, неприйнятно, щоб мовні права нацменшин реалізували, звужуючи сферу застосування державної мови.

"Було б доцільно зібрати вчених, які займаються мовною проблематикою, а також практиків з усіх регіонів і докладно обговорити всі нюанси застосування мов і виробити відповідні рекомендації", - сказав він.

У зв'язку із цим Кравчук пропонує розглянути мовне питання на засіданні Гуманітарного ради при Президенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram