ГоловнаПолітика

У ПР знайшли причину підтримки Тимошенко європейцями

Василь Кисельов припустив, що захищають екс-прем'єра європейські політики нечисті на руку.

У ПР знайшли причину підтримки Тимошенко європейцями
Василий Киселев
Фото: korrespondent.net

Європейські політики захищають Юлію Тимошенко, приміряючи ситуацію на себе, припускають у Партії регіонів.

Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Василь Кисельов - свого часу заступник голови Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, який розслідував діяльність корпорації ЄЕСУ, повідомляє прес-служба ПР.

"Європейські політики розуміють - Тимошенко покарано законно, і водночас деякі з них вимагають її звільнити. На мою думку, тут треба шукати іншу причину їх зацікавленості в її звільненні. Може, деякі європейські політики, захищаючи екс-прем'єра України, приміряють її ситуацію на себе, і у них є на те причини?", - сказав депутат, коментуючи заяву депутатів Європейського парламенту Ребекки Хармс і Вернера Шульца.

На думку народного депутата, деякі європейські політики, серед яких і канцлер Німеччини Анґела Меркель, висловлюючи підтримку екс-прем'єр-міністру України, виявляють необ'єктивність.

"Минулого року Конституційний суд Німеччини обмежив повноваження уряду Меркель в частині виділення кредитів Греції без розгляду в бюджетному комітеті Бундестагу. Однак треба сказати, що Анґела Меркель вирішила питання про надання фінансової допомоги Греції відкрито", - звернув увагу парламентар.

"Тобто канцлер Німеччини повинна розуміти, про що йде мова в українському питанні, - адже Юлія Тимошенко сфальсифікувала постанову Кабміну, на підставі якої були підписані кабальні для України газові контракти. Пані Меркель не може не розуміти, що мова йде про посадову підробку, за яку понесла покарання Тимошенко", - зазначив Кисельов.

"Водночас вона (Меркель) вимагає випустити Тимошенко за конкретний злочин, тобто за фальсифікацію постанови Кабінету Міністрів України, на підставі якої Олег Дубина (екс-глава НАК "Нафтогаз України") поставив свій підпис (під угодами щодо газу). І Тимошенко сидить саме за те, що зробила конкретний злочин - підробила документ Кабміну", - підкреслив він. Політик нагадав, що покарання за такі злочини і передбачає 365 ст. Кримінального Кодексу України, тобто за перевищення влади або службових повноважень.

"Тобто не можна говорити, що звинувачення проти колишнього прем'єр-міністра у "газовій справі" - необґрунтовані, а ще й надто - політичні", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram