ГоловнаПолітика

Ініціативу Попова з референдуму підтримали вже 300 тис. киян

Секретар Громадського форуму заявляє, що влада не зацікавлена в зборі "механічних" підписів.

Ініціативу Попова з референдуму підтримали вже 300 тис. киян
Фото: Макс Левин

Близько трьохсот тисяч киян підтримали ініціативу глави КМДА Олександра Попова про проведення в столиці першого київського референдуму.

Про це повідомила виконавчий секретар Громадського форуму Києва Марина Бурмака.

"Зараз ініціативу Олександра Павловича Попова за приблизними підрахунками підтримали вже близько трьохсот тисяч киян. Цього достатньо для того, щоб референдум відбувся. Але ініціативні групи продовжують збір підписів - ми відчуваємо великий інтерес киян до референдуму", - сказала Марина Бурмака.

Виконавчий секретар Громадського форуму Києва також акцентувала, що "механічний збір підписів мешканців Києва не є завданням ініціативних груп".

"Наше головне завдання - роз'яснити людям, яких саме результатів хочуть домогтися ініціатори референдуму, що референдум дасть місту і кожному окремо взятому киянину", - сказала Марина Бурмака та додала, що, судячи за рівнем підтримки ідеї серед мешканців столиці, цієї мети досягнуто.

Марина Бурмака нагадала, що Громадянський форум Києва ухвалив рішення підтримати ініціативні групи з проведення референдуму і долучитися - організаційно і фінансово - до їх роботи. Вона також зазначила, що Форум і надалі готовий надавати всіляку підтримку ініціативам киян, політичних сил, громадських організацій, якщо ці ініціативи спрямовані на благо Києва.

Нагадаємо, що ініціатива проведення першого київського референдуму належить голові КМДА Олександру Попову. Глава міста вважає, що референдуми мають стати нормою київського самоврядування. "Долю столиці мають визначати не кабінетні начальники та кілька десятків депутатів - робити це мають самі кияни", - сказав Олександр Попов.

За рішенням ініціативної групи на перший київський референдум винесено такі питання: "Чи схвалюєте Ви обов'язкове включення в щорічний бюджет м. Києва надання адресної матеріальної допомоги пенсіонерам та надбавок працівникам бюджетної сфери столиці?", "Чи схвалюєте Ви створення в Києві підпорядкованої міській громаді муніципальної міліції, яка має забезпечувати порядок у місті та безпеку жителів?" і "Чи схвалюєте Ви основні проектні рішення нового Генерального плану розвитку Києва?".

До проектних планів відносяться: захист від забудови Дніпровських схилів і територій, прилеглих до Києво-Печерської лаври і Софії Київської, дотримання відповідних рекомендацій ЮНЕСКО, реставрація історичних будівель без збільшення їх висоти, заборона будівництва понад дев'яти поверхів в історичній частині Києва, збільшення на 20% площ парків, бульварів і скверів у розрахунку на одного мешканця з урахуванням прогнозу приросту населення і т.д.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram