ГоловнаПолітика

Азаров вважає, що українці згодні з вироком Тимошенко

Не варто робити з Тимошенко символ борця за демократію, упевнений прем'єр.

Азаров вважає, що українці згодні з вироком Тимошенко
Фото: analitica.kiev.ua

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що український народ не підтримує колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, і жодних протестів проти рішення суду в її справі немає.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству Reuters, опублікованому в середу.

Якби український народ вважав, що її засудили незаконно, "ви побачили б зовсім інше", заявив він.

Ті, хто хотів би "зробити з Тимошенко символ борця за демократію", повинні "подивитися на факти", які, за його словами, виявили швейцарське, американське та російське правосуддя. І "це були не політичні звинувачення, це ж були кримінальні злочини", сказав Азаров, не уточнивши, які саме "злочини" Тимошенко - наразі не встановлені судами - він має на увазі.

Прем'єр наголосив, що "нікому не радив би" говорити з Україною "мовою погроз, бойкоту, демаршів" - за його словами, це не дасть нічого позитивного для розвитку відносин із Києвом. "Україна - велика країна, вона має всі можливості самотужки вирішувати усі свої проблеми", - сказав він.

Азаров також вважає, що сотні тисяч людей, які прибули в Україну на Євро-2012, "на власні очі переконалися, що в Україні є і демократія, і свобода слова, і ніхто не порушує прав людини через її переконання чи колір шкіри".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram