ГоловнаПолітика

Євродепутат пропонує не дивитися на Україну тільки в чорному кольорі

За словами Марека Сівеця, в Україні є позитивні речі, але є й такі, які провокують занепокоєння.

Євродепутат пропонує не дивитися на Україну тільки в чорному кольорі
Фото: rang.ua

Ситуацію в Україні слід оцінювати виважено, враховуючи і позитивні досягнення на тлі наявних проблем.

Про це заявив депутат Європарламенту Марек Сівець.

"Говорячи про ситуацію в Україні, я не хотів би використовувати білі чи чорні кольори для її оцінки. Є позитивні речі, але є й такі, які провокують занепокоєння. Опозиція в державі дуже критично налаштована. Однак провладні політичні сили мають інше бачення. Ми за цим спостерігаємо і намагаємося порадити правильний шлях", - сказав європарламентарій.

Він зауважив, що порядок денний нинішнього засідання є доволі насиченим і містить широкий спектр питань двостороннього співробітництва.

"Водночас дуже багато уваги під час обговорення було приділено майбутнім парламентським виборам в Україні - як максимально використовувати можливості, зокрема допомогу міжнародного співтовариства, щоб забезпечити чесне і вільне їх проведення", - зазначив Сівець.

Він повідомив, що підсумковий документ, який ухвалять за підсумками засідання, міститиме більш ніж 30 пунктів, присвячених оцінці ситуації в Україні та пропозиціям щодо її поліпшення. "Порядок денний включає широкий спектр політичних питань, зокрема і багато позитивних моментів та досягнень у двосторонньому діалозі", - наголосив євродепутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram