ГоловнаПолітика
Спецтема
Евро 2012

Експерт пророкує довгостроковий економічний ефект від Євро-2012

У майбутньому чемпіонат позитивно позначиться на іміджі України.

Експерт пророкує довгостроковий економічний ефект від Євро-2012
Фото: segodnya.ua

Очікувати економічного ефекту від Євро-2012 слід у довгостроковій перспективі, вважає виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

Про це він сказав в коментарі Інституту Горшеніна.

"Загальна сума витрат на чемпіонат сягнула десь від 5 до 10 млрд доларів, залежно від того, як підраховувати. У короткостроковій перспективі за вдалого збігу обставин нам удасться, як я розумію, залучити в країну близько 1,5 млрд доларів тих грошей, які залишать іноземні туристи, які приїдуть на чемпіонат, якщо їхня кількість буде такою, як спочатку прогнозували - близько 5 млн осіб", - сказав він.

За його словами, в майбутньому чемпіонат повинен зіграти на імідж України.

"Я припускаю, що є люди, які будуть тут під час чемпіонату - особливо ті, хто веде бізнес, і ми можемо розраховувати, що вони в перспективі поставлять Україну на свої інвестиційні карти", - сказав Устенко.

"Я думаю, що в довгостроковому плані ефект можна пов'язувати з великими інфраструктурними проектами, які реалізовували під час підготовки до чемпіонату, - це і будівництво доріг, і будівництво мостів, і будівництво аеропортів, транспортних розв'язок. Це довгострокова інвестиція, і розраховувати на те, що вона окупиться протягом такого короткого часу, коли проводиться чемпіонат, щонайменше наївно. Насправді очікувати ефекту треба в довгостроковій перспективі", - вважає експерт.

При цьому Олег Устенко наголосив, що великі інфраструктурні проекти - це додатковий стимул для розвитку економіки. "Це робочі місця, це розвиток споріднених галузей. Безперечний факт - було зроблено багато", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram