ГоловнаПолітика
Спецтема
Евро 2012

Я дуже хотів би, щоб чемпіонат Євро-2012 змінив Україну, - Кличко

Політик стурбований повідомленнями західної преси про расизм.

Я дуже хотів би, щоб чемпіонат Євро-2012 змінив Україну, - Кличко
Фото: http://kyiv.klichko.org

Євро-2012 - наймасштабніший спортивний захід за всі роки незалежності України і, судячи з останніх заяв керівництва УЄФА, обидві приймаючі країни змогли підготуватися до єврочемпіонату.

Про це в коментарі Інституту Горшеніна заявив голова партії "УДАР" Віталій Кличко.

"Сьогодні завдання України та кожного українця - максимально ефективно використовувати отриманий шанс, щоб показати світові туристичну й інвестиційну привабливість країни, її красу, доброзичливість людей. За місяць чемпіонату ми можемо продемонструвати нашим гостям, що українці - такі ж європейці, як поляки, французи, чехи або німці", - вважає він.

При цьому Віталій Кличко висловив стурбованість негативними публікаціями в європейських ЗМІ щодо Євро в Україні.

"Мене особисто дуже стривожили публікації в західній пресі, в якій Україну представлено як державу, де процвітає расизм і ксенофобія. Проте я впевнений, що українці - гостинна нація, і ці публікації з'явилися не тому, що така проблема гостро існує, а тому, що сьогодні Україна має негативний імідж у світі", - сказав він.

"Дуже шкода, що Євро-2012 стартує в умовах недовіри до України. Шість років тому Німеччина приймала чемпіонат світу з футболу й показала прекрасний приклад того, як подібну спортивну подію можна використовувати на благо країни. Чемпіонат світу-2006 змінив Німеччину. Я дуже хотів би, щоб першість Європи - 2012 змінила Україну", - додав Кличко.

Політик вважає, що це залежить насамперед від самих українців. "Ми ще можемо довести всьому світові, що українці - і ментально, й історично - європейці. Що, незважаючи на масу негативу, яким рясніє західна преса, ми - гостинні, в нас прекрасні, привітні люди, відмінна кухня. Що в Україні величезна кількість історичних пам'яток, що в нас немає ксенофобії та расизму", - вважає Кличко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram