ГоловнаПолітика

Фаріон знайшла методи боротьби проти шансону в "маршрутках"

Львівська облрада заборонила музичний супровід під час перевезень пасажирів.

Фаріон знайшла методи боротьби проти шансону в "маршрутках"

Депутат Львівської облради Ірина Фаріон вимагає перевірити громадський транспорт Львова на предмет виконання рішення облради про заборону музичного супроводу в транспортних засобах і звільняти водіїв "маршруток" через увімкнення російської попси.

Як повідомили в ВО "Свобода", у своїй заяві Фаріон повідомила, що 11 червня вона попросила вимкнути музику в "маршрутці", але водій їй нагрубіянив.

Країна з тюремним минулим не може слухати нічого, крім шансону.

— Олексій Коган, радіоведучий, музичний продюсер, джазовий популяризатор

"У салоні звучала російська музика. Я попросила вимкнути, на що водій бурхливо, зі злістю відреагував: "Що, вона вам заважає?". Замість цього я послалася на рішення Львівської обласної ради № 325 від 20 грудня 2011 року, п.3.6.5:

"Забезпечити під час перевезень відсутність будь-якого музичного супроводу як такого, що загрожує безпеці руху та створює психологічний дискомфорт для пасажирів. Передбачити покарання за порушення цієї умови".

Водій, не стримуючи емоцій, ковтаючи слова, викидав із себе уривки фраз на кшталт, що йому байдуже до рішень місцевих сесій і, мовляв, ви тільки й робите, що "говорите" і "зі своєю мовою носитесь". Музику цей громадянин у краватці та костюмі так і не вимкнув", - розповіла Фаріон.

Фаріон вимагає скликати депутатську комісію інженерного господарства, транспорту і зв'язку міської ради і розглянути цей випадок невиконання рішень місцевого органу влади, звільнити водія з посади без права кермувати будь-яким транспортним засобом на професійному рівні, а також організувати масові рейди в транспортних засобах із метою перевірки виконання рішення сесії Львівської обласної ради та притягнути до відповідальності всіх, хто нехтує зазначеним рішенням.

Нагадаємо, депутати підтримали пропозицію Ірини Фаріон і заборонили під час перевезень пасажирів будь-який музичний супровід. Фаріон запропонувала карати перевізників за порушення цієї норми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram