ГоловнаПолітика

Кваснєвський про справу Тимошенко: виходу не бачу

Спецпосланець Європарламенту боїться, що всі успіхи України у відносинах з ЄС зійдуть нанівець.

Кваснєвський про справу Тимошенко: виходу не бачу
Фото: EPA/UPG

Спецпосланець Європарламенту в Україні для спостереження за справою Юлії Тимошенко Александр Кваснєвський поки не бачить виходу з політичної кризи, спричиненої цією справою.

Про це повідомляє "Польське радіо".

"Якщо ви мене запитаєте, чи бачу я сьогодні якийсь вихід, то скажу "ні". Цей процес потребуватиме копіткої роботи і розмов", - зазначив Кваснєвський.

Кваснєвський, а також іще один спеціальний посланець Європарламенту Пат Кокс до початку касаційного процесу 26 червня збиратимуть інформацію про правовий статус справ опозиційних політиків, зокрема справ Тимошенко та колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"Ми хочемо розмовляти з усіма сторонами цього конфлікту. Одночасно прагнемо шукати вирішення цього конфлікту - щоб українські напрацювання, як-от парафування угоди про асоційоване членство України та ЄС, не втратити. Ми зараз перебуваємо в такому ключовому моменті, коли, якщо не знайдемо політичних ініціатив, усі попередні успіхи України можуть зійти нанівець", - сказав політик.

Як зазначив Кваснєвський, він і Кокс повернуться в Україну наступного тижня, час, що залишився до 26 червня, вони використають для ознайомлення з документами, додав колишній президент Польщі. На його думку, місія Європарламенту простою не буде.

Нагадаємо, спецпосланці Європарламенту відвідали Київ учора, 11 червня. Ці два політики будуть спостерігачами від Європарламенту під час розгляду касації у газовій справі Тимошенко. Вищий спецсуд із розгляду цивільних і кримінальних справ повинен узятися за неї 26 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram