ГоловнаПолітика

СБУ об'єднала кримінальні справи щодо всіх терактів останніх років

Спецслужба підозрює дніпропетровських політологів у чотирьох терактах.

СБУ об'єднала кримінальні справи щодо всіх терактів останніх років
Подозреваемый в организации взрывов Виктор Сукачев
Фото: Мост-Днепр

Головне слідче управління СБУ об'єднало в одне провадження кримінальні справи за фактом вибухів у Харкові 13 жовтня 2011 року, в Запоріжжі 21 жовтня 2011 року, в Дніпропетровську 16 листопада 2011 року та 27 квітня 2012 року.

Про це на брифінгу повідомив голова СБУ Ігор Калінін.

"Кримінальні справи за фактами чотирьох вибухів у Дніпропетровську 27 квітня цього року, в місті Харкові 13 жовтня минулого року, в Запоріжжі 21 жовтня і в Дніпропетровську 16 листопада, а також кримінальну справу за фактом погрози вчинення вибухів на території Донецька, розміщеної 16 листопада на одному з інтернет-ресурсів, об'єднано в одне провадження", - сказав він.

Калінін додав, що кваліфікацію цих злочинів за статтею "тероризм" не змінюватимуть.

Нагадаємо, 27 квітня в громадських місцях у центрі Дніпропетровська з невеликим проміжком у часі сталися 4 вибухи невідомих пристроїв. Унаслідок інциденту постраждала 31 особа. Правоохоронні органи порушили кримінальну справу за фактом терористичного акту.

О 00:10 16 листопада по проспекті Карла Маркса, 52 у Дніпропетровську на тротуарі вибухнула залізобетонна урна для сміття, внаслідок чого загинула людина.

13 жовтня 2011-го невідомий пристрій вибухнув близько 02:00 на перехресті вулиці Римарської і Бурсацького спуску в центрі Харкова, обійшлося без жертв.

21 жовтня 2011 року в камері зберігання речей супермаркету "Сільпо" в Орджонікідзенському районі Запоріжжя стався вибух саморобного пристрою. Жертв не було. Міліція виявила на місці вибуху записку з вимогою грошей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram