ГоловнаПолітика

МОЗ не заперечує, щоб Тимошенко здавала кров німецькому лікарю

У відомстві зазначили, що одна проба все ж залишиться в українській лабораторії.

МОЗ не заперечує, щоб Тимошенко здавала кров німецькому лікарю
Фото: www.lrp.lt

Міністерство охорони здоров'я України не заперечує, щоб забір крові екс-прем'єра Юлії Тимошенко для аналізу зробив самостійно німецький лікар.

Про це на брифінгу перед ЦКЛ "Укрзалізниці" в Харкові заявив журналістам заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов.

"І цього разу, і впродовж усіх місяців лікарі - й українська, й німецька сторона - абсолютно ніколи не заперечували, щоб було зроблено цей аналіз крові. Навпаки, ми сьогодні абсолютно згодні з тим, щоби це зробив самостійно німецький лікар, сам особисто без присутності будь-кого. І це було запропоновано", - сказав Толстанов.

При цьому він зазначив, що, відповідно до відомчих інструкцій та існуючої процедури, одна проба крові Тимошенко повинна залишитися в лікарні, її досліджуватимуть у місцевій лабораторії, другу пробу мають зберегти як контрольний зразок, третю можуть вивезти до Німеччини для проведення аналізу.

Заступник міністра зазначив, що 6 червня під час обходу таку схему проведення аналізу крові запропонували Тимошенко, проте вона відмовилася.

"Ніяких заперечень ані з боку наших медичних фахівців, ані з боку уряду нашої держави щодо взяття цієї крові та вивезення її за межі країни не існує", - наголосив Толстанов.

Він спростував заяви захисту Ю. Тимошенко про те, що головний лікар ЦКЛ "Укрзалізниці" Михайло Афанасьєв намагався приховати інформацію про те, що Тимошенко вимагала провести аналіз крові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram