ГоловнаПолітика

Грищенко: справа Тимошенко не вплинула на євроінтеграцію

У МЗС вважають, що Україна динамічно рухається в ЄС.

Грищенко: справа Тимошенко не вплинула на євроінтеграцію
Фото: Макс Левин

Справи лідерів опозиції Юлії Тимошенко і Юрія Луценка не повинні впливати на євроінтеграційні питання.

Про це сказав міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко під час виступу в парламенті.

"Ми виходимо з того, що існує українське законодавство, не МЗС має вирішувати питання, які слід вирішувати у правовій площині", - відповів Грищенко на запитання нардепа Остапа Семерака про те, чи розуміє міністр, що звільнення політв'язнів відкриє Україні шлях до Європи.

"Сьогодні процес, який розглядають у судовому порядку, не завершено. Попереду розгляд у касаційному порядку. Саме в рамках українського правового поля, яке включає і можливість подачі заяви до ЄСПЛ. Процес повинен проходити саме так", - наголосив К. Грищенко.

Міністр також зазначив, що у громадян України немає ніяких проблем з отриманням віз Євросоюзу через ускладнення відносин Києва та Брюсселя після ув'язнення Юлії Тимошенко.

Він додав, що інтеграція України в ЄС "просувається динамічно ... Цьогоріч ми виконали основні завдання, підписавши угоду про політичну асоціацію".

Нагадаємо, в Європі уважно стежать за справою Тимошенко та Луценка. Зокрема, резолюція ПАРЄ вимагає звільнення політичних ув'язнених. Проте українська влада стверджує, що Юлія Тимошенко та Юрій Луценко не є політв'язнями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram