ГоловнаПолітика

Аваков заявив, що Італія визнала його переслідування політичним

МВС України не поспішає з поданням матеріалів щодо екстрадиції екс-губернатора.

Аваков заявив, що Італія визнала його переслідування політичним
Фото: http://vidomosti-ua.com

Екс-голова Харківської обладміністрації, голова харківської облорганізації партії "Батьківщина" Арсен Аваков заявив, що суд Італії визнав кримінальне переслідування проти нього в Україні політично вмотивованим.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Главное".

"Італійський суд наразі тільки попередньо розглянув цю справу і прийняв рішення про те, що немає необхідності обмежувати мою свободу на території Італії. Крім того, суд визначив, що кримінальне переслідування проти мене в Україні політично мотивоване. Наразі це все", - сказав він.

За його словами, зараз суд вивчає матеріали, надані МВС України із запитом на екстрадицію, після цього ці матеріали буде надано стороні захисту, їх вивчать адвокати і відбудеться остаточне судове засідання.

"До речі, як я і припускав, українське "правосуддя" зовсім не поспішає з поданням матеріалів - тому процес затягується", - заявив він.

"Хочу зазначити, що в рішенні суду, яке прийнято за підсумками попереднього слухання, дві третини загального обсягу тексту - визнання факту політичної мотивації мого переслідування... Тому і я, і мої адвокати, сподіваємося на об'єктивне та неупереджене рішення, яке буде мотивовано не політичною доцільністю, як це відбувається в Україні, а Законом", - сказав Аваков.

Щодо статусу політичного біженця або надання політичного притулку, то, за словами Авакова, це питання взагалі не в компетенції суду. Крім того, це питання розглядається тільки за фактом звернення до уряду країни з відповідним проханням.

"Про це говорити зарано. Поки розберемося з судом щодо екстрадиції... Я, втім, не виключаю, що виникне така необхідність, це залежатиме від багатьох факторів", - сказав Аваков.

"На жаль, мене позбавили можливості балотуватися по мажоритарному округу і особисто вести в своїй країні виборчу кампанію. Але, слава Богу, нікому не дано позбавити мене громадянства моєї країни", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram