ГоловнаПолітика

Закупівлю малини для чиновників по 670 гривень спростували

У Держуправлінні справами погрожують судом за недостовірну інформацію.

Закупівлю малини для чиновників по 670 гривень спростували

Гендиректор держпідприємства з обслуговування офіційних заходів "Гарант-сервіс" Держуправління справами Тамара Козіянчук спростувала інформацію інтернет-видання "Наші гроші" про те, що ціни, за якими підприємство закуповує фрукти для ДУС, значно завищені.

Зокрема, видання написало, що ціна імпортної малини становить 672 гривні за кілограм.

"Даю вам слово, що це брехня. Переплутали з цією малиною. Такого взагалі бути не могло. Це могла коштувати упаковка, в якій кілька кілограмів, це потрібно перевірити, а потім говорити. Ми не Президента обслуговуємо, а гостей, які у нас замовляють і контролюють кожен шматочок хліба", - сказала вона.

"Ми беремо продукцію з підприємств, що мають сертифікат, підтверджений лабораторією. Якщо купувати на базарі, воно може бути на гривень 10 дешевшим, тому що люди не платять податків. Ми працюємо тільки за безготівковим розрахунком. На сьогодні по 25 гривень йде полуниця, черешня - 30 гривень і абрикоси по 30 гривень. За цю брехню потрібно до суду подати", - сказала Козіянчук.

Раніше сьогодні видання "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель" повідомило про те, що "Гарант-сервіс" уклав низку угод з ТОВ "Хімконтракт" та ДП "Чайка" на придбання фруктів, ягід і овочів на суму понад 2,5 млн гривень.

Плодоовочева продукція придбана для їдалень ДУС на Банковій, 11 та Шовковичній, 1 за цінами, які в кілька разів перевищують ринкові, стверджує видання. Черешня придбана по 63 гривні за кілограм, полуниця - по 66 гривень. При цьому імпортну черешню, як пише видання, придбали по 204 гривні за кілограм, імпортну суницю по 312 гривень за кілограм. Найдорожчою в переліку продукції, що замовляється, є імпортна малина - 672 гривні за кілограм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram