ГоловнаПолітика

Благодійний фонд "Олександр Янукович" подарував Донецьку 10 "швидких"

З розвитком бізнесу Олександра Януковича фонд обіцяє масштабніші проекти.

Благодійний фонд "Олександр Янукович" подарував Донецьку 10 "швидких"
Фото: focus.ua

Благодійний фонд "Олександр Янукович" передав станції швидкої медичної допомоги Донецька 10 машин "швидкої допомоги".

Про це повідомляє прес-служба фонду в четвер.

"До поповнення в Донецьку було 58 машин швидкої допомоги (їх зношення становить 80%), а за нормативами їх має бути 100. Скільки людей не дочекалося швидкої допомоги, і рахувати ніхто не береться", - наголошується в повідомленні.

"Це дає можливість надавати набагато більший обсяг допомоги. Наприклад, подаровані автомобілі оснащені дефібриляторами, які поєднані з кардіомоніторами. У них є спеціальна програма, яка дозволяє робити розряд саме в потрібний момент. Нерідко це відіграє вирішальну роль при інфарктах, травмах, що супроводжуються шоком, гострій серцево-судинній недостатності, яка взагалі є причиною смерті номер один у світі. Завдяки новим машинам у нас є нові можливості врятувати людські життя", - повідомив головний лікар станції швидкої медичної допомоги Донецька Володимир Христенко.

Він також зазначив, що на його пам'яті це перший випадок, коли хтось надає таку підтримку системі швидкої допомоги.

За словами Христенка одна машина обслуговує до 5,5 тис. викликів на рік, тобто, десять нових машин дають можливість за рік обслуговувати на 55 тис. більше від кількості тих, хто звертався за колишнього автопарку.

"Допомога благодійного фонду "Олександр Янукович "- це гарний приклад підтримки системи охорони здоров'я з боку приватного бізнесу. Така допомога дуже актуальна, особливо напередодні матчів Євро-2012 в Донецьку. Завдяки новим машинам ми зможемо покращити оперативність та якість медичних послуг. Користуючись нагодою, хочу звернутися до всіх представників великого бізнесу, щоб ті повторили приклад Олександра Януковича", - зазначила заступник голови Донецької облдержадміністрації Олена Петряєва.

За словами лікарів, при масовому скупченні людей, яке очікується в Донецьку в період матчів футбольного чемпіонату, значно зростає кількість викликів "швидкої допомоги".

Вартість 10 машин разом з обладнанням - понад 6,5 млн грн.

Прес-служба фонду зазначає, що купівля десяти машин "швидкої допомоги" для Донецька - лише один з проектів фонду. За роки роботи фонд здійснив вже чотири великих проекти з технічного переоснащення медичних закладів. І кожен з них спрямований на вирішення актуальної проблеми охорони здоров'я. "Чим більше розвивається бізнес Олександра Януковича, тим масштабніші проекти фінансує фонд. Сьогодні обговорюються нові проекти", - зазначають у прес-службі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram