ГоловнаПолітика

У ЦВК не виключають кримінальної відповідальності за підкуп виборців

Магера заявляє, що нечесна агітація набирає обертів.

У ЦВК не виключають кримінальної відповідальності за підкуп виборців

Кримінальна відповідальність кандидатів у народні депутати за підкуп виборців може настати ще до початку виборчої кампанії.

Про це сьогодні на брифінгу заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

"У разі надходження таких заяв (про підкуп виборців) ми їх одразу, того самого дня, перенаправляємо в правоохоронні органи для реагування. Чи може бути тут кримінальна відповідальність? Я думаю, що може, якщо та особа, яка зараз надає такі цінності, буде зареєстрована кандидатом у народні депутати України і якщо буде встановлено зв'язок між наданням таких матеріальних цінностей із подальшою реєстрацією кандидата", - сказав Магера.

За його словами, для України це стало вже звичним явищем і з кожною виборчою кампанією набирає все більших обертів. На думку Магери, це неприйнятно, із цим явищем необхідно боротися.

"Україна вже вкотре стикається із цим моментом - такого непрямого підкупу виборців, тому що кандидатів на сьогодні (офіційно) немає, ніхто їх не висуває, тим більше - ніхто не реєструє. З юридичного погляду тут ситуація не така проста, як здається на спершу. Прикро вражає, що ці випадки в Україні набувають із кожними виборами такого нахабного, відвертого характеру. І цим Україна дуже сильно відрізняється від багатьох держав Європи", - наголосив А. Магера.

Заступник голови ЦВК нагадав, що офіційно виборча кампанія в Україні стартує 30 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram