ГоловнаПолітика

Азаров запевнив німців, що Тимошенко - не політв'язень

Прем'єр послався на копію рішення американського суду у "справі Лазаренка".

Азаров запевнив німців, що Тимошенко - не політв'язень

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Юлія Тимошенко не є політичним в'язнем.

"Тимошенко не є переслідуваною за політичні переконання", - переказує прес-служба уряду слова Азарова, промовлені в ефірі програми "Ранковий журнал" на німецькому телеканалі ARD.

Азаров продемонстрував у прямому ефірі копію рішення американського суду у "справі Лазаренка", в якому Тимошенко визнано співучасницею останнього.

"Для того, щоб ви переконалися, яка Тимошенко політична ув'язнена. Я думаю, ви довіряєте американської юстиції - будь ласка, подивіться ось цей документ. Тут на кожній сторінці Тимошенко звинувачують у корупції. Цей документ не українською - це документ американського правосуддя, американського суду", - додав прем'єр-міністр.

Азаров повідомив, що через кілька днів в Україну прибудуть колишній президент Польщі Александр Кваснєвський і екс-президент Європарламенту Пат Кокс, яких Європарламент призначив спостерігачами в касаційному процесі у справі Тимошенко, що відбудеться найближчими днями.

"Європа отримає можливість почути від досить об'єктивних і відомих європейських політиків, як проходитиме цей процес. Ми погодилися на цю пропозицію президента Європейського парламенту Мартіна Шульца. Ми зробимо все, щоб процес був відкритим, прозорим і об'єктивним", - сказав прем'єр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram