ГоловнаПолітика

Сьогодні депутати спробують впровадити біометричні паспорти

Також розглянуть формування реєстру вкладників Ощадбанку СРСР.

Сьогодні депутати спробують впровадити біометричні паспорти
Фото: Макс Левин

У четвер, 7 червня, Верховна Рада на пленарному засіданні розгляне законопроекти № 10381, який передбачає впровадження біометричних документів, що засвідчують особу і надають право на в'їзд і виїзд з України, та № 10355 про врегулювання формування реєстру вкладників Ощадбанку СРСР.

Першим питанням заплановано розгляд законопроекту № 0261 про ратифікацію конвенції Ради Європи про боротьбу з фальсифікацією медичної продукції і подібними злочинами, що загрожують здоров'ю населення (конвенція "Медікрім"), зазначено в порядку денному Ради.

Також розглядатимуть перелік законопроектів у другому читанні.

Зокрема, № 10110 про уточнення формулювання платників збору до Пенсійного фонду при купівлі легкових автомобілів, № 9750 про розмежування повноважень Антимонопольного комітету та державних органів у сфері природних монополій і телекомунікації.

Парламент розгляне також у другому читанні проект закону № 8633 про введення електронних аукціонів щодо держзакупівель.

Крім цього, заплановано розгляд у другому читанні законопроектів № 8010 про дозвіл проводити державні закупівлі, що здійснюють підприємства оборонно-промислового комплексу, без застосування тендерних процедур, № 10456 про введення молока в перелік продуктів державного цінового регулювання.

Рада планує також розглянути вето Президента Віктора Януковича на посилення нею адміністративної відповідальності водіїв за порушення правил проїзду через залізничні переїзди й на зобов'язання державних і комунальних телекомпаній транслювати телевізійні новини з субтитруванням або з перекладом мовою жестів.

Нагадаємо, парламент неодноразово включав до порядку денного законопроект про запровадження біометричних документів, однак його так і не розглядали.

Впровадження біометричних паспортів є зобов'язанням, що його Україна прийняла в рамках плану дій щодо введення безвізового режиму з Європейським Союзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram