ГоловнаПолітика

"Свобода" закликає до бойкоту російських товарів

Націоналісти також вимагають від місцевої влади не підтримувати окупаційної інфраструктури.

"Свобода" закликає до бойкоту російських товарів
Фото: http://obozrevatel.com/

ВО "Свобода" закликає українців масштабними акціями протесту перешкодити ухваленню антиукраїнського мовного законопроекту.

Про це йдеться в заяві партії.

За словами авторів заяви, ухвалення в першому читанні законопроекту "Про засади державної мовної політики" свідчить про те, що в українців вичерпався арсенал інструментів мирного діалогу з діючим режимом, який "послідовно і систематично здійснює антиукраїнську політику і намагається законсервувати штучний постколоніальний поділ країни, посіяти зерна сепаратизму, підірвати суверенітет і незалежність Української держави".

Як заявляють у "Свободі", "мовна агресія стала яскравим проявом реанімації сталінської політики лінгвоциду, після якої, безумовно, почнеться етап етноциду - витіснення зі споконвічних земель і знищення української нації".

"Нинішній антиукраїнський режим не залишає альтернатив у виборі моделі спілкування з ним. На його грубу агресію можна відповісти тільки згуртованими діями громади і тотальним суспільним бойкотом", - підкреслюється в заяві.

За словами "свободівців", публічної обструкції повинен зазнати кожен, хто працює на режим або співпрацює з ним.

У зв'язку із цим "Свобода" закликає українців "не купувати московських товарів, не читати і не розмовляти мовою окупантів, бойкотувати російськомовні програми радіо і телебачення".

Також автори заяви закликали депутатів місцевих рад не виділяти жодної копійки з місцевих бюджетів "на підтримання окупаційної інфраструктури, поширення російськомовної продукції та на підтримання окупаційних культурних центрів і російськомовних навчальних закладів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram