ГоловнаПолітика

Меркель відвідає збірну Німеччини під час Євро

Канцлер зустрінеться з гравцями в Польщі.

Меркель відвідає збірну Німеччини під час Євро
Фото: EPA/UPG

Федеральний канцлер ФРН Анґела Меркель може відвідати збірну Німеччини в Польщі, де команда базуватиметься під час Євро-2012.

Про це повідомив прес-секретар польського уряду Павло Грась в ефірі TVP Info в середу.

"Про приїзд Меркель ми мало що знаємо, хоча маємо сигнали, що, можливо, вона з'явиться навіть перед поєдинком, аби відвідати свою збірну", - сказав він.

Прес-секретар зазначив, що інформація про приїзд закордонних лідерів з'являтиметься ближче до проведення матчів, зазначивши, що, за даними польської сторони, в Гданськ на протистояння збірних Іспанії та Італії може приїхати керівник іспанського уряду.

Водночас Грась повідомив, що на матчі-відкритті чемпіонату 8 червня планує бути присутнім прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, який, радше за все, перебуватиме в тій самій ложі, що й очільник польської держави Броніслав Коморовський.

"Потрібно пам'ятати, що на час турніру стадіонами керує UEFA, яка ухвалюватиме остаточне рішення, але не думаю, що не вистачить місця для президента та голови уряду", - сказав він.

Прес-секретар зазначив, що президент Росії Володимир Путін і голова російського уряду Дмитро Медведєв, радше за все, не приїдуть до Польщі на поєдинок російської та польської збірних 12 червня, оскільки того дня відзначатимуть День Росії.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що прем'єр-міністр Польщі Туск заявив, що переконав Меркель не бойкотувати матчі турніру в українських містах через справу екс-голови українського уряду Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram