ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Киеве

Черновецький залишиться мером Києва ще мінімум на місяць, - Андрієвський

Верховна Рада зможе обговорити дату київських виборів тільки у вересні.

Черновецький залишиться мером Києва ще мінімум на місяць, - Андрієвський
Фото: sug.kiev.ua

Депутат Київради Дмитро Андрієвський розповів: якщо Київрада не збереться найближчим часом, вибори мера Києва відкладуть до листопада.

"Леонід Черновецький залишається мером, поки Київрада не візьме до розгляду його заяву про складання повноважень, - пояснив депутат. - Найближче засідання Київради заплановано на 12 липня - ще майже місяць Черновецький залишиться мером міста".

Депутат зазначив, що якщо сесія Київради відбудеться, як і заплановано, 12 липня, то в.о. міського голови Галина Герега муситиме негайно звернутися до Верховної Ради з проханням призначити дату виборів.

Проте Верховна Рада зможе повернутися до цього питання лише у вересні, тому що з 6 липня перебуватиме на канікулах.

"Навіть якщо 4 вересня, в день відкриття осінньої сесії, буде ухвалено рішення про проведення виборів у Києві, найближча дата, визначена законом, - листопад 2012 року", - впевнений Андрієвський.

Як раніше повідомляли, на проведення виборчої кампанії в Києві відводять 60 днів.

Дмитро Андрієвський нагадав, що коли Київрада прийме відставку Черновецького, його обов'язки виконуватиме секретар Київради, тобто Галина Герега.

На думку депутата, рішення Черновецького піти у відставку "ні на що не впливає і гри нікому не ламає".

"Верховна Рада може роками не ухвалювати рішення про проведення виборів і як колективний орган ніяк юридично не відповідатиме за це, тому що законом не встановлено максимальних термінів, коли Рада має ухвалити постанову про проведення позачергових місцевих виборів", - наголосив експерт.

Докладніше про всі перипетії виборчої кампанії в столиці читайте у спецпроекті LB.ua, присвяченому виборам у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram