ГоловнаПолітика

Чорнобильці мають намір відстоювати пільги

Активісти висувають вимогу до Президента.

Чорнобильці мають намір відстоювати пільги
Фото: Макс Левин

Ветерани Чорнобиля мають намір пікетувати ВР, щоб домогтися ветування закону "Про гарантії виконання судових рішень", який передбачає скасування пільг для чорнобильців і афганців.

Про це заявив голова "Всеукраїнського об'єднання ветеранів Чорнобиля" Володимир Проскурін.

"Ми будемо домагатися вето Президента України на цей закон, який вчора (у вівторок) було шахрайським чином проголосовано в Раді. Я хочу нагадати, що аналогічна ситуація була з Податковим кодексом, і Янукович після протестів людей його ветував. Ми вважаємо, що він може накласти вето і у випадку з законопроектом №9127", - сказав Проскурін.

За його словами, розгляд законопроекту планувався на 7 червня, тому на цей день чорнобильці планували акцію протесту під Верховною Радою. Проскурін повідомив, що чорнобильці мають намір пікетувати Верховну Раду 7 червня з 10.00.

"Верховна Рада раптово змінила плани і, проігнорувавши власний регламент, проголосувала цей законопроект не 7 червня, а 5 червня. Однак, наша запланована акція відбудеться. Це буде акція протесту, на якій ми затвердимо загальні вимоги до Президента України, Верховної Ради та Кабінету міністрів", - зазначив Проскурін.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила в другому читанні в цілому проект закону №9127 "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram